Centre Comunitare de Învățare Permanentă

  • -

Centre Comunitare de Învățare Permanentă

Category:Blog

Conferință finală a proiectului
Centre Comunitare de Învățare Permanentă – O abordare integrată pentru reducerea disparității economice, sociale și educaționale în zonele rurale din regiunea de Vest a României

 

cover

 

Institutul Român de Educație a Adulților-IREA, împreună cu consorțiul de parteneri, are onoarea de a vă invita să participați la Conferința de prezentare a rezultatelor  proiectului “Centre Comunitare de Învățare Permanentă- O abordare integrată pentru reducerea disparității economice, sociale și educaționale în zonele rurale din regiunea de Vest a Românie” .

Evenimentul va avea loc în Timișoara, în data de 15 Decembrie 2017, între orele 09:00- 16:30  în Sala Multimedia a Consiliului Județean Timiș.

Consecvent misiunii sale de a dezvolta mecanisme prin care învățarea de-a lungul întregii vieți să fie o realitate funcțională în România, Institutul Român de Educație a Adulților (IREA) a coordonat acest proiect în care s-a dezvoltat și s-a pilotat conceptul centrelor comunitare de învățare permanentă, concept ce se dorește a fi promovat pe scară largă la nivel național, fiind prevăzut și în Legea educației 1/2011 și în Strategia națională de învățare de-a lungul întregii vieți 2015-2020.

Printr-un astfel de demers, IREA, contribuie la promovarea învățării de-a lungul întregii vieți, dezvoltând, prin cercetare-acțiune, modele funcționale de dezvoltare comunitară pe baze educaționale.

În parteneriat cu autoritățile locale din comunitățile rurale din cele patru județe din regiunea Vest: Timis, Arad, Hunedoara și Caraș-Severin, începând din 2015, s-au pus bazele acestor centre care sunt acum realități funcționale, cu sprijinul colegilor elvențieni deopotrivă, fiind proiect derulat pe baza schemei de sprijin financiar elvențian.

Conferința va reuni cercetători, multiplicatori și alte persoane interesate de educația adulților și dezvoltarea comunitară din România, Elveția, Ungaria și Serbia.

Experții implicați în implementarea acestui proiect  vor prezenta și discuta rezultatele obținute  cu privire la impactul dezvoltarii centrelor comunitare de învățare permanentă în zona de Vest a României  împreună cu activitățile organizate în cadrul acestor centre comunitare.

Conferința este organizată printr-un grant specific prin intermediul Contribuției Elvețiene la Uniunea Europeană extinsă, numărul de proiect PF22, în  parteneriat cu Federația Elvețiană pentru Educația Adulților – SVEB, Fundația Româno-Germană -FRG și Centrul pentru Asistență Rurală – CAR.